2017.10.19. csütörtök
névnap: Nándor
Sándor Mária blogja

Gyászhír

2017. Április 09. 13:02

Az egészségügyi rendszer utolsó ellenőrzési szervének vége! Négy kórház, négy főnővér, egy kérdés, négy válasz... Ha ők nem értik, akkor hogy is értené meg az utca embere. Pedig megint róluk, rólunk döntöttek.

Tévedünk, ha azt gondoljuk, mindenki egyformán politizál, mindenkit ugyan úgy érdekelnek a napi történések,
és abban tájékozottak. Sokan csak az esti híradóra néznek rá, és az se mindegy, melyik csatornán.

Az M1 és egyéb kormánycsatornák legnagyobb híre, hogy egy fiatal pár körberepüli a földet. (Na jó, a migráncsos hírek mindennaposak...)

De hogy mi zajlik az országban valóban, arról semmi hír. Ma csak futóversenyek lesznek... Igen, mi is futunk a szabadságunkért 16.30-tól a Várkert Bazártól.Amíg az oktatásért, a szólásszabadságért több tízezren vonulunk az utcára, a betegség, a kórházban tartózkodás, rövid idő- könnyen felejtjük. Kivéve az időseket, akik már nem is tudnak mozdulni, vagy a krónikus betegeket, akik már szintén képtelenek. A nővérek a továbbiakban is havi 220- 240 órában teljesítenek, és folyamatos másod-harmad állnak. A különbség talán az, hogy néha ezt ki is fizetik nekik.

- A túlterheltség ugyan akkora.
- A nővérhiány még nagyobb.
- A felelősség még nagyobb.

Az a hamis képzet, hogy kevesebb az elvándorlás abból adódik, hogy kevesebb nővérből, kevesebb tud elmenni. A betegellátás ugyan úgy teljesíthetetlen és hihetetlen sok a várakozási idő...

Az egészségügy teljes tönkretételét nap mint nap hajtják végre, legutóbb az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Állami Népegészségügyi Szolgálat az egészségügyért felelős államtitkárság egy-egy főosztályává vált. Az ÁNTSZ feladatait szétszórják más hivatalok között, az eddig egységes szervezetet szétdarabolják, így a minőségi ellenőrzés végleg megszűnik.

Ha egy osztályos nővért ma megkérdezne valaki, azt se tudná megmondani, hogy ez a hír miről is szól... Négy főnővért kérdeztem meg, válaszaik a következők voltak:

1. Épp a beosztást készítem. Négy nővérem lépett ki, így hétvégékre valahogy osztályösszevonást kell csinálnom. Nem tudom pótolni az embereim. Már így is 240 órában dolgoznak.

2. A mai napot kell túlélni... negyedszer hívom a raktárt, hogy megjöttek-e a szívók, mert nem tudjuk a betegeket biztonságosan ellátni. Nem hagyhatom eszköz nélkül az osztályt.

3. Miről beszélsz? Ez legyen az orvosok dolga. Végre majd az osztályvezető is elgondolkodik. Még több beteg fog meghalni fertőzésben.

4. Mária, itt már semminek nincs gazdája. Semminek nincs felelőse. Őket nem érinti a VIP-kórházakban majd megfizetik az ellátást, ott nem lesznek kitéve veszélynek.

Annyi a dolga, annyi a felelősség rajta, hogy nem foglalkozik avval, milyen törvények születnek a feje fölött.

Talán még orvos kollégák sem foglalkoznak vele, hisz megvan a mindennapi bajuk. Mikor majd pár hónap múlva szembesül azzal, hogy már semmiért nem találni felelőst, és "lázadna" a rendszer ellen, már késő lesz...

Így inkább beáll a sorba. Ez az egyszerűbb. Főnökei, tökéletesen szolgálják ki ezt a rendszert, ő miért is tegyen máshogy. Marad a sorban. Ez az egyszerűbb. Ha egy járókelőt kérdeznénk meg, az végképp nem értené, miről is van szó.

Az egészségügyi rendszer utolsó ellenőrzési szervének vége!

Embertelenül nagy "emberi" minisztérium:

A humántárca magába olvasztott mintegy féltucatnyi háttérintézményt...
A bekebelezés kezdeményezője annak idején Lázár János volt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis a bürokráciacsökkentő programja részeként mintegy 20 százalékos bérmegtakarítást remélt az intézkedéstől.

A többlépcsős átszervezés biztosan nem segíti a pénzbeli ellátások gördülékeny kifizetését, hiszen a Magyar Államkincstár a központi illetményszámfejtési rendszer tavalyi indításával sem tudott megbirkózni, kórházakban és a mentőszolgálatnál is sokan összevissza kapták a bérüket.

A betegjogi hivatal beolvadása már tavaly megtörtént, azóta a betegek jogait már formálisan sem védi semmi, ami minden nemzetközi tendenciával ellentétes...A Magyar Egészségügyben mindent átvisznek, mindent végrehajtanak. A betegek nem tiltakoznak mert nem értik. Az az egészségügyis aki hangot ad, azt saját kamarája támadja. A Magyar Egészségügyben már teljes a diktatúra.

Emlékszünk még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház igazgatói utasítására, "A főorvos mindenki figyelmét felhívja, hogy a kórházi dolgozók nem jelentethetnek meg, nem kommentálhatnak, nem lájkolhatnak olyan témákat, amik az intézeti dolgozókkal vagy szakmai és egyéb kérdésekkel foglalkoznak..."

Ezek a történetek is mindennaposak és véghezvihetőek. Így lehet az is, hogy egy nővért olyan helyzetbe hoznak, ahol több felettese kényszeríti papírok aláírására. Velem is megtették, mással is megtették és megteszik. A rendszer tökéletesen felépített! A kiszolgálói tökéletesen irányíthatóak.A kamara pénzügyeit firtatta, etikai eljárást kapott a nyakába az orvos...

Kunetz Zsombor szerint meg akarják félemlíteni, amiért szóvá tette, hogy szerinte több szempontból is aggályos az orvosi kamara gazdálkodása... Egyértelmű, hogy azért nyomták fel az etikai bizottságnál, mert néhány héttel korábban levelet írt a MOK elnökének, Éger Istvánnak, amiben a kamara vagyongazdálkodásáról tett fel kérdéseket... Aki hangot ad a korrupciónak, aki kérdéseket tesz fel, az ilyen eljárást kap a nyakába.A Magyar Egészségügy kivégeztetett! És ezt nem értitek emberek! Csak megtapasztaljátok...
Szerző: Sándor Mária

További Sándor Mária blogja hírek